Lieve woordjes

Hoe leuk is het om op te staan en leuke post-its op de badkamerspiegel te vinden? Of een lief kaartje bij ‘t koffiemachien, dat zegt hoe mooi je bent met je ‘out of bed hair’? Bloemetje of ontbijtje dabei voor extra bonuspunten. En thuiskomen na een lange, drukke werkdag en de allerschattigste tekening op tafel vinden.. of nog beter, een plagerige flirt?

Kleine moeite, groot resultaat

Je hoeft helemaal geen talenknobbel of tekentalent te hebben. Integendeel; hoe minder een creatieve uitspatting van jou verwacht wordt, hoe groter de verrassing is voor je partner, room mate, kotgenoot, one night stand of tijdelijke logee. Voor kindjes maakt het al helemaal niet uit hoe perfect je briefje is; ‘t is de attentie die harten verwarmt.

Je hebt niet veel nodig he; een restje papier, iets om te schrijven, en wat humor. Papier hoeft zelfs niet; je kan ook rechtstreeks op de spiegel schrijven. Met make-up bijvoorbeeld, maar zelfs stiften wassen daarna heel vlot af met een beetje nagellak-remover.

Complimentjes, excuses, een bedankje of gewoon zomaar.

Je kan je briefjes en kaartjes uiteraard ergens achterlaten waar ze ‘r niet kunnen naast kijken. Maar je kan ze ook verstoppen onder hoofdkussens, in laptop- of boekentassen, tussen boeken, in lunchboxen of sokkenlades. Op plaatsen dus waar ze ‘r doorheen de dag pas achterkomen, of soms zelfs een hele tijd later.

‘t Is de attentie die telt.

Perfect hoeft niet.

Ik woon alleen, dus de badkamerspiegel en keukentafel zijn geen optie. De sokkenlade is ook wat onnozel. Wat ik graag doe, is briefjes verstoppen als ik op bezoek ga bij vrienden en familie thuis. Stiekem, als ze even niet kijken. In het medicijnenkastje wanneer ik naar het toilet ga, of in de koelkast als ik een drankje neem. Onder het tafellaken of de placemats kan ook, in een random lade of in de binnenzak van een jas.

De enthousiaste reacties die ik achteraf ontvang, maken elke keer m’n dag goed! Soms duurt het echt wel heel erg lang voor ze ‘t vinden, en dan kost het mij alle moeite van de wereld om er niet zelf naar te vragen en zo de verrassing te verpesten 🙂

Zie je ‘t echt niet zitten om zelf aan de slag te gaan met pen en papier? Letterkoekjes of Scrabble-blokjes kunnen een oplossing zijn… of neus eens tussen de kaartjes in de shop, er zit vast wel iets tussen dat zegt wat je wil zeggen. Je vindt er ook sets met mini-complimentjes bijvoorbeeld, of naughty mini’s voor je partner.